Ik ben fan van deze zelfgemaakte eiwitrepen.

Zeker als je onderweg bent is het een makkelijke en vaak ook lekkere manier om aan je eiwitten te komen! Ik had al wel eens gehoord van mensen die ze zelf maakten maar tot nu toe nog niet zelf geprobeerd. Totdat ik afgelopen oudjaarsdag in plaats van een appelbeignet een zelfgemaakte eiwitreep bij de thee kreeg van mijn zwager. Smaakte te goed om niet zelf te proberen en met jullie te delen.

Wat heb je nodig voor 8 á 10 porties?

  • 60 gram dry roasted of ongezouten pinda’s
  • 90 gram eiwitpoeder (ik gebruikte whey isolaat vanille)
  • 15 gram cacaopoeder
  • 40 gram rozijnen
  • 30 gram lijnzaad
  • 50 gram pindakaas
  • 150 gram havermout
  • 125 ml amandelmelkeventueel honing of andere zoetstof. (Ik gebruik dit overwegend niet in recepten met eiwitpoeder want die smaak is overwegend al zoet genoeg)

Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine. Voeg dan het eiwitpoeder, cacaopoeder, lijnzaad en havermout toe en mix alles goed. Daarna doe je de pindakaas en amandelmelk erbij. Zorg dat je goed blijft roeren en dat het een deegbal wordt. Je wil niet dat het te nat wordt. Mocht je niet tevreden zijn dan kun je altijd wat havermout toevoegen. Als je tevreden bent over het deeg vet je een ovenschaal in en verdeel je alles over de schaal. Druk het goed aan en maak het eventueel mooi glad met een spatel. Twee uurtjes in de vriezer en dan haal je de schaal eruit. Verdeel in gelijke repen en pak ze in met aluminiumfolie. Terug in de vriezer en wanneer je trek hebt in een reep breng je die op kamertemperatuur.

Qua macro’s zijn dit soort recepten altijd wat lastig behalve als je alles in één keer opeet.😂 Het totale deeg bevat 1909 calorieën; 141,2 gram koolhydraten, 139,1 gram eiwit en 77,5 vet.


Het schijnt te helpen om samen met je kind te koken..😅 Het proces wordt er niet efficiënter op en overwegend zijn al m’n ingrediënten al voor de helft op als Lucas helpt. Hij vindt het wel altijd erg leuk en is ook trots als het klaar is. Dan komt altijd nog het belangrijkst; koks mogen natuurlijk altijd even proeven!

Veel kookplezier en eet smakelijk!