Voor het eten van fruit hoef je kinderen in de regel niet te verleiden. Toch kun je kinderen verrassen met hoe je ze iets voorschotelt en leer je ze over presentatie, smaken en kleuren. Daarnaast ook gewoon leuk om op een regenachtige dag samen te maken! Het is bewezen dat als je kinderen betrekt bij het bereiden van eten ze ook eerder bereid zijn om te proeven. Risico is dan wel dat het lijkt of er een bom in je keuken is ontploft.. Maar dat wordt een andere blog!


Nu dus het recept om fruitrupsen te maken. Lekker als tussendoortje, eenvoudig te maken en zeker ook geschikt als traktatie voor op de opvang of school. Het is verantwoord en je kind steelt de show!


Wat heb je nodig?


– sat├ęprikkers

– witte en rode druiven voor het lijf (kan ook met alleen wit maar voor de kleurstelling is rood wel leuk)- aardbeien voor het hoofd. Wil je echt gezond doen dan kun je ook een snoeptomaatje gebruiken

– chocoladestift wit en bron van dr Oetker voor de oogjes. Deze vindt je bij de bakproducten


Hoe maak je ze?
Was al het fruit en eventueel de tomaten. Rijg de druiven aan de stokjes. Als je twee kleuren gebruikt doe je dit om en om. Verwijder het kroontje van de aardbei en de rupsen zijn al bijna klaar. Met de viltstiften maak je de oogjes. Plaats ze in de koelkast zodat de oogjes hard worden. Laat aan het uiteinde wat ruimte over zodat ze gemakkelijk zijn vast te houden.


Leuke anekdote bij dit recept is dat ik wel eens iets soortgelijks heb gemaakt voor een kerstontbijt. Ieder kind was gevraagd iets mee te nemen. Ik dacht mijn beste beentje voor te zetten met iets lekkers,  gezonds en wat er ook nog eens leuk uitziet. Toen ik de tafel zag waar al het eten wat uitgestald was ik even verrast.. Donuts, koekjes, chocoladecroissants etc. Zo verrast als ik was,  zo hongerig keek Lucas. Die heeft zich te goed gedaan aan al het zoetigheid en geen seconde omgekeken naar de fruitspiesjes. Gelukkig vielen ze bij de andere kinderen wel in de smaak! ­čÖé

Mooie dag!

Sebas